Ajánlják egymást

Ajánlják egymást

 

2011 november 14-15. között Tourinform-találkozónak adott otthont Gárdony. Mindenkinek megmutatták a tavat, a tó környéket. ...


- Nemrégiben Hajdúszoboszlón jártam, ott mondta valaki, hogy egyre többet tud a tavunk környékéről  mesélte - Kovács Henrietta,  a gárdonyi Tourinform-iroda vezetője, akit arról kérdeztünk, miként is alakult a város, a környék idegenforgalma az elmúlt nyáron. - A június a rossz időjárás miatt  nem volt épp kedvező, de a követekző hónapokban azért  megérkeztek a vendégek. Nincs még a tó környékére lebontva pontos adatunk, de hamarosan  papíron is láthatjuk, hogy a  látogatottság emelkedett és milyen  mértékben.  A közép-dunántúli régióból kiindulva - ott 2,6 százalékos emelkedést regisztráltak -  valószínűleg pozitív lesz az eredmény.

A Fertőn a kihajtás az egyik jelentős esemény, ami sok érdeklődőt vonz a madármegfigyelés mellett

Az idegenforgalomban dolgozó szolgáltatók egyre inkább rájönnek arra, hogy ha konkurenciái is egymásnak, csak úgy érhetnek el eredményt, ha tevékenységeiket, kínálatukat egymára építik, és ajánlják egymás értékeit. A Pákozdi Katonai Emlékpark, a Dinnyési Fertő világa, a madármegfigyelés, a sétahajózás, valamint a különböző, jeles napokhoz kapcsolódó kulturális, gasztronómiai, sport- és egyéb események jelentős vonzerőt képviselnek. 
- Ebben az évben három szakmai utat szerveztünk a tó környékén tevékenykedő, turisztikában érintett szolgáltatóknak  folytatta az irodavezető.  Az egyik a Házunk tája... volt, amelynek során a szakemberek közelebbről és mélyebben is megismerkedhettek a tó környékének turisztikai kínálatával. Sokan azt gondolták, mi újat tudnunk mondani, mutatni, de sokak meglepetésére, sok új információhoz jutottak egymásról a szakemberek. Azok megismerésével könnyebben tudnak szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket ajánlani a vendégeiknek mondjuk a négycsillagos szállodák üzemeltetői, ha a vendég kicsit szeretne többet látni a környékből, nem csak a hotel kínálatát. A másik utunk a Tisza-tóhoz vezetett, amelynek adottságai szinte teljesen azonosak a Velencei-tó környékével. A harmadik tanulmányútunk közeli külföldre, a Fertő-tóhoz vitt. Ott sem csodát láttunk, de érdekes tapasztalatokat szereztünk. Különösen a szemléletváltás lenne fontos az itthoni szolgáltatók, de a vendégek tekintetében is. Ha az egyik fogadó ablakában virítanak a szebbnél szebb muskátlik, nem baj, ha a másik túltesz rajta, és ezt az érkező turisták megbecsülik, vigyáznak rá.

A dinnyési templomkertben rendezett események népszerűek

Az irodavezető hozzátette még:
- A találkozó megrendezésére pályázni lehetett, és nagyon örülök, hogy az idei őszit nekünk sikerült megnyernünk - folytatta Kovács Henrietta.  Budapesten egynapos találkozókat szoktak rendezni, most sikerült a két nap, így lesz időnk bemutatni a városunkat, a Velencei-tó környékét a kollégáinknak. A tanácskozási nap után játékos vetélkedőre hívtuk a kollégáinkat, valamint szerveztünk nekik egy buszos, illetve kerékpáros-kirándulást is a tó környékére. Lehetőségük volt személyesen is megtapasztalni kínálatainkat.

Forrás: fmh.hu 2011. november. 14. hétfő | Szerző: Kovalcsik Katalin