„MENŐ REFORMÁCIÓ” – vándorkiállítás a Halász-kastélyban

„MENŐ REFORMÁCIÓ” – vándorkiállítás a Halász-kastélyban
2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.
Halász Gedeon Központ
+36 21 292 0471
info@halaszkastely.hu
ESEMÉNY IDŐPONTJA
2017. november 20.,  hétfő  09:00

 
Térképen mutat Interaktív térképen mutat
A reformáció 500. évfordulója alkalmából megrendezett emlékév keretében érkezik a Halász-kastély udvarára az az utazó kiállítás, amely ingyenesen látogatható Kápolnásnyéken

A Reformáció Emlékbizottság és a Magyar Nemzeti Múzeum közös vállalkozása ez a tartalmában gazdag, rendkívül látványos és minden korosztály számára élvezetes interaktív tárlat. A vándorkiállítás nem mindennapi módon mutatja be a reformáció történetét, történelmi emlékeit, valamint máig érvényes üzenetét.

A „Menő Reformáció” busz már külső megjelenésével is kíváncsiságot ébreszt. Az erre a célra átalakított, 17 méter hosszú csuklós busz ablakaiban a reformáció ismert személyiségeinek képmásai láthatók, valamint idővonalon ábrázolva a reformáció és a protestáns egyházak alapításnak történeti eseményei olvashatók a XVI. századtól napjainkig.

A busz belső tereiben lépésről-lépésre bontakozik ki a látogató előtt, mit jelent a mai ember számára a reformáció lényege és értékrendje: a lelkiség, az anyanyelv és a család. A kiállítás az igényes installációk mellett tárgyakkal, filmekkel, interaktív játékokkal, digitális alkalmazásokkal és játékokkal hozza közelebb a látogatókhoz a reformáció üzenetét.

 

Halász-kastély

Cím: 2475 Kápolnásnyék, Deák Ferenc u. 10.

Telefon: +36 21 292 0471

E-mail: info@halaszkastely.hu


 
  • „MENŐ REFORMÁCIÓ” – vándorkiállítás a Halász-kastélyban
  • „MENŐ REFORMÁCIÓ” – vándorkiállítás a Halász-kastélyban