Hungarikumok randevúja az idei Cigánymeggy Fesztiválon

Hungarikumok randevúja az idei Cigánymeggy Fesztiválon
2484 Agárd, Sreiner tanya
 
Térképen mutat Interaktív térképen mutat
Július 5-én zajlik az immár hagyományosnak számító agárdi Cigánymeggy Fesztivál, s idén is különleges gasztronómiai kínálat fogadja a látogatókat, hiszen az Agárdi Pálinkafőzde nyolcadik alkalommal ünnepli a pálinkafőzési szezon kezdetét egy hangulatos szabadtéri piknik keretében.

Az esemény évről évre szép számban vonzza a helyieket és a nyaralóvendégeket egyaránt, akik ezúttal - a pálinkák mellett nemrég szintén hungarikumnak minősített -karcagi bikapörköltet is kóstolhatnak. Ez az első ételrecept, amely bekerült a hungarikumok sorába, s a fesztiválon is hagyományos módon: a birka minden részét felhasználva, sóval, paprikával és hagymával fűszerezve, vasedényben készül. Aki ennél könnyebb ízekre vágyik, a Látogatócentrum kemencés finomságai, valamint a régiós gazdák termékei közül is válogathat. Nem maradhat ki a választékból a helyben nyújtott, kemencés rétes sem, ami kezdettől fogva az egyik legkelendőbb harapnivaló a fesztiválon.

Az ételek és italok mellett kulturális programok is gondoskodnak a vidám hangulatról. Délelőtt ír zenészek nyitják meg a rendezvényt, a nap során lesz majorette felvonulás, délután brazil dobosok (Bloco de Samba Girasol) és a Madarak házibulizenekar szórakoztatják a közönséget. Este hat órától Myrtill és a Swinguistique, majd a Fool Moon lép színpadra a pálinkafőzde kertjében, s az egész napos eseményt Király Viktor koncertje zárja.

A kisebbekre is gondolnak a szervezők, így a gyerekek számára lesz játszókert és lovagoltatás a helyszínen, a focirajongók pedig a szombati VB-meccseket is megtekinthetik.

A Cigánymeggy Fesztivál házigazdája Rákóczi Ferenc, s az eseményen köszöntőt mond Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az ingyenes rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik, s éjfélig várják az érdeklődőket a Sreiner tanyán.

 

Forrásturizmus.com