Tour de Hongrie 2017 Velence

Tour de Hongrie 2017 Velence
2481 Velence, Tópart u. 47.
http://www.tourdehongrie.hu/
ESEMÉNY IDŐPONTJA
2017. június 29.,  csütörtök  10:00

 
Ajánlatkérés Térképen mutat Interaktív térképen mutat
A Tour de Hongrie nemzetközi országúti kerékpárverseny 2. szakaszának rajtja és kísérő eseményei.
A Tour de Hongrie egy több mint kilenc évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi országúti kerékpárverseny, a legnagyobb magyar kerékpárverseny, az ország nemzeti körversenye. Az első Tour de Hongrie-t 1925-ben rendezték meg, de az évek során háborúk, politikai rendszerek és más kihívások miatt hosszabb időszakokon át szünetelt a verseny. Az idei lesz a 38. kiírás, amelyen 20 csapat 120 fős nemzetközi mezőnye 6 nap alatt mintegy 750 kilométeren szeli át Magyarországot.
A 2017-es Tour de Hongrie a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában szerepel, 2.2-es kategóriájú, az UCI Europe Tour-sorozatába tartozik, így világranglistapontokat szerezhetnek a legjobbak. Emellett több mint ötmillió forint összegű pénzdíjat is kiosztanak.
A 2017-es Tour de Hongrie versenyére csaknem háromszoros túljelentkezés volt a csapatok részéről, végül a meghívott klubok közül 20 áll majd rajthoz, ebből hat magyar együttes, egy válogatott, egy prokontinentális és 11 kontinentális csapat.
Drukkolhatunk magyaroknak is: a 2017-es Tour de Hongrie versenyén hat magyar csapat – Tipográfia-DeGaVi, a Kontent-DKSI, a Dr. Bátorfi-Agria KTK, az Epronex-Special Bikes Team, a Kőbánya Cycling Team és a válogatott mountain bike versenyzőkre épülő Cube-Csömör – indul.

Tour de Hongrie 2017 - 2. szakasz Velence - Siófok

Időpont: 2017. június 29., csütörtök

Rajt: 15:00, Velence, Fő tér (Korzó)

Várható befutó: 18:00–18:30, Siófok, Petőfi sétány

A Velence és Siófok között kijelölt 138 kilométeres útvonalon, ismét néhány meredekebb emelkedőt is tartalmazó, dombos pályán teljesítik a távot a versenyzők. A szakasz során négy gyorsasági (Kápolnásnyék, Székesfehérvár, Nádasdladány és Siófok) és egy hegyi (Vereb) részhajrára is sor kerül. A befutó előtt Siófokon három kört is teljesít majd a mezőny.

Általános tudnivalók a Tour de Hongrie 2017-ről: Tour de Hongrie 2017

A Tour de Hongrie hivatalos honlapja: www.tourdehongrie.hu

Velence először lesz a Tour de Hongrie programjának része, ahogyan a hazai kerékpáros életben is egyre nagyobb szerepet követel magának a Velencei-tó partján fekvő város. Az egyik legnépszerűbb hazai kerékpárút látogatói mellett ezúttal a profik mezőnye is Velencére teker, június 29-én innen indul majd útjára a viadal második szakasza. Velencén a rajtjelet világjáró hajósunk – az egyébként Velencén élő – Fa Nándor és a 2017-ben a magyarországi települések szavazásán az Év polgármesterének választott Koszti András, Velence polgármestere közösen fogja majd megadni.

  1. június 29-én délelőtt és kora délután Velencén: lesznek gyerekversenyek, kerékpáros ügyességi próbák, lesz látványos kerékpáros bemutató, ezúttal is kipróbálható a BringaPárbaj impozáns terepasztala, a család minden tagját várja a BringaAkadémia, egyedi emlékhez segít a Tour de Hongrie Selfie-pont, de a Magyar Körverseny relikviáit is megvásárolhatják a verseny hivatalos shopjában.

 

  • Tour de Hongrie 2017 Velence