Oda a jég

Oda a jég

 

Szombaton még vagy mintegy másfélszáz mindenre elszánt korcsolyázó próbálkozott a téli sporttal a Velencei-tavon, de a hóba vágott járatokban már centis víz lepte el a jeget.

A tavasziasra forduló idõjárás miatt erõteljes olvadásnak indult a Velencei-tó jege, vizessé, balesetveszélyessé vált, tilos rámenni – közölte a rendõrség szombaton az MTI-vel. 
   A parton többfelé is lehetett látni zoknit csavaró sportembereket, mert a jeget ellepõ vízbõl bõven jutott a korcsolyacipõkbe, vagy éppen a sétálók bakancsába. A Pop strandon villámgyorsan lehetett forralt borhoz, zsíros kenyérhez, teához, vagy éppen sajtos lángoshoz jutni, az egy héttel korábbi sorok már csak a múló téli sportszezon emlékei közé tartoztak. 
   A hangulat sem volt az igazi, még a zene sem szólt. A visszafogottságnak komoly oka volt. Hivatalosan ugyanis nem nyitott ki szombat reggel a tópart legnagyobb természetes korcsolyapályája, az agárdi Pop strand sem, a fõszervezõ Turbók János hangosbemondón is felhívta az oda érkezõk figyelmét a veszélyre és a jégre lépési tilalomra. A strand munkatársai ugyanakkor cseppet sem pihentek, már a nyári zenei programok plakátjait tûzték ki a kerítésre, árusító pavilonokra. Úgy tûnik, nincs mese, ennyi volt az idei velencei-tavi jeges szezon. 
   A rendõrjárõrök folyamatosan járják a partot, és figyelmeztetik azokat, akik nem értesültek a tilalomról, vagy megszegik azt – mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje.
 
Forrás: V-to.info