Rétimajor - Halország

Rétimajor - Halország
7014 Sáregres, Rétimajor
+36 30 264 2528
+36 25 509 190
www.retimajor.hu
info@aranyponty.hu
 
Ajánlatkérés Térképen mutat Interaktív térképen mutat

A rétimajori ökoturisztikai centrum szeretettel várja a valódi kikapcsolódásra vágyókat. 

A Zichy grófi család építette egykori uradalmi major elöregedett, közel 100 éves épületeinek nagy részét felújítottuk, rendbetettük, kialakítottuk az ország egyetlen Halászati Múzeumát. 

A központ további egységeit, a kovács és bognárműhelyt, valamint a víztornyot vendéglátóegységgé alakítottuk át és egy kis borkóstoló pincével is kiegészítettük. Ezekben az években épült a kerthelyiség is modern konyhával, 30 személyes hangulatos, régi bútorzatú kávézóval. Ezzel párhuzamosan helyreállítottuk a műszaki kiszolgálórészeket is, raktárak, műhelyek, munkásszállás, valamint iroda lett kialakítva Rétimajorban. A gépekhez elengedhetetlen egy jól felszerelt karbantartó műhely. A sárbogárdi út melletti részen két szép, 1 hektáros parkkal, önálló tóval, kerti felszereléssel rendelkező vendégházat építettünk. 
2003-ban került sor a Rétimajor közepén lévő, régen magtárként funkcionáló mintegy 80-100 éves épület átalakítására. Az épületből a Széchenyi terv keretén belül Ökoturisztikai Fogadóközpontot alakítottunk ki. A földszinten helyett kapott két laboratórium, és egy grafikai iroda, az emeleten konferenciaterem, kistárgyaló és büfé került kialakításra. A következő szintre 7 vendégszobát építettünk. Ebben az évben épült a Nádi Iskola és a hozzá tartozó bemutató tó is. A Nádi Iskola a rekonstruált Árpád kori halászkunyhó, a Halászati Múzeum és a környező épületek egységes arculata a céljaink szerint azt kell, hogy sugallja, hogy ezen a vizes élőhelyen a valamikori halászat és a mai hasznosítás szervesen összefügg, így itt nálunk lehet látni a régi korok halászatát és azokat a technikákat, melyeket a mai kor kényszerít ki. A központ jellegzetessége, hogy a közel 800 éves stílusú halászkunyhó és az újonnan épült modern Fürdőház szerves egységet alkotva, egymást kiegészítve jól megférnek egymás mellett. 
A terület ebben az időszakban, 1994-ben kapta meg a természetvédelmi terület minősítést is, így a Duna-Ipoly Nemzeti Park fennhatósága alá tartozik. Az ekkor megfogalmazódó stratégia a halászati hasznosítás és a magas szintű természetvédelmi tevékenység mellett, a turisztikai, szolgáltatási ágazatok fejlesztését fogalmazta meg.

Kiránduljunk Rétimajorba!

EGYEDÜL,  KETTESBEN,  CSALÁDDAL,  CSAPATTAL

Megközelítés:
Ha történetesen Budapestről és autóval szeretnének elindulni Rétimajorba, akkor egy kényelmes másfél órás utazással már el is érhetik úti céljukat. A hozzánk legközelebb eső település Sáregres, mindössze két kilométer. A terület két autópálya az M6-os és az M7-es között található, a távolság mindkét irányban negyven-negyven kilométer. Amennyiben vonattal szeretnének érkezni, a Budapest – Pécs vasútvonal mentén Rétszilason kell leszállni és onnan könnyed 20 perces sétával érhető el Rétimajor központja.

Rétimajor, ahol minden a halakról szól!

1000 hektáros terület, amelyből 800 a vízfelület, ennek jelentős részén az Aranyponty ZRt. tervszerű halgazdálkodást folytat. Közel hatvan hektár viszont kizárólag a horgászok rendelkezésére áll három tóval, „nagyhal” fogási lehetőséggel.

 

A Halászcsárdában is természetesen a halak játsszák a főszerepet, igaz kissé már átalakulva halászlé, harcsapaprikás, roston sült és még ki tudja milyen formában, mert itt is valóban minden a halakról szól!

Aranyponty Halászati Múzeum

 

Szolgáltatásaink 

 

Aranyponty wellness központ Rétimajor

A wellness központunk Rétimajor csendesebb parkosított részén található. A Halászcsárdától mintegy 200 méterre. 

A látogatók az egésznapos belépőjegyet az étteremben vásárolhatják meg.

A 2007 ben épült épületünk a következő szolgáltatásokat nyújtja:

- 70 m2 es ellenáramoltatós (úszni is lehet) medence mely 26 fokos ,150 cm vízmélységű. A medence üvegmozaik burkolatú, íves kialakítású.

- 6 személyes, épített Jakuzzi. A vízhőfok 36 °C. pezsgőlappal és vízsugaras masszírozó fejekkel.

- Finn szauna mely négy személyt tud fogadni. Elektromos fűtéssel.

- Infra szauna, két személyes.


 

 

Madárfigyelés és fotózás

 

Fotójegy az étteremben váltható, 1 napra szól és a múzeumbelépőt is tartalmazza. Fotójeggyel az egész 800 hektáros területünk bejárható.

A Rétszilasi Tavak Természetvédelmi Terület nagyrészben az Aranyponty tulajdonában van. Minden tó megközelíthető személygépkocsival is, a tavak között mintegy 16km aszfaltburkolatú utat építettünk ki és tartunk karban. A tórendszeren kiépített madárfigyelő lesekről illetve fotós lessátorból lehet fényképezni, megfigyelni a kivételes madár, emlős, ill növény állományt.. A jegy érvényességét az őrök ellenörzik.

Fotójegy: 2.000 Ft / nap/fő, gyermekeknek féláron!

Aranyponty Halászati Múzeum

A halászati múzeum Rétimajorban található. Célunk, hogy emléket állítsunk a régi halászoknak. A múzeum bemutatását a weblapunk Rétimajor rovatában találja meg.
Belépődíj felnőtteknek: 250 Ft / fő, gyerekeknek,nyugdíjasoknak: 200 Ft / fő
Idegenvezetés:
H-P: 8-16h egyezetett időpontban,minimum 5 fő esetén
3500 Ft +ÁFA / túra

 

Nádi Iskola

A rétimajori nádi iskolát 2004 tavaszán avattuk fel. 

A szabadtéri tanterem célja, hogy a diákok, kiránduló csoportok természetes környezetben ismerkedhessenek meg a természet értékeivel, szépségével. A fából épült nádtetős tanteremben kb 40 diák ülhet le. Igény szerint biztosítani tudunk internet csatlakozást, projektort, diavetítőt, dvd lejátszót, videót. Az épület közvetlen szomszédságában egy tiszta vízű kis tavat alakítot-tunk ki amelybe a területünkön található halfajokból telepítünk. Ebben a tóban megfigyelhetők halaink a természetes életterükben.

 Mintegy harminc méterre a Nádi Iskolától található ezeréves stílusban épült halászkunyhó is, amely szintén jó teret ad a szabadtéri oktatásnak.
A kért szolgáltatások függvényében (egyeztetés szükséges) hívjon minket!

Kerékpárkölcsönzés:  300 Ft/nap

Vitorlás kölcsönzése: 1000 Ft/min 5 fő/2 óra

Motorcsónakázás:  500 Ft/fő/30 perc, min 8 fő esetén

Rendezvényszervezés

További programlehetőségek: gyermekhorgásztatás, játszótér, téli horgászat Rétimajorban, Halászati Múzeum megtekintése.

Egyéb szolgáltatásaink: konferenciaturizmus, sport rendezvények helyszíne bicikli és tájfutás. Esküvő, lakodalom. A fogadóközpontban továbbá jól felszerelt 40 fős konferenciaterem és tárgyaló áll a vendégek rendelkezésére.

Konferenciaterem bérlése: 25000 Ft/alkalom (max. 4 óra)
Kérjük, hogy látogatási szándékát előre egyeztetni sziveskedjen!
Információ: Aranyponty Halászati Zrt.
7014, Sáregres-Rétimajor,
Sitkei Judit - turisztikai referens
Tel / fax: 25 / 509-190
E-mail: info@aranyponty.hu

Szállóvendégeknek 2 nap után 20% kedvezményt tudunk nyújtani.

Tel: 30 / 289-0215

Várjuk tehát osztálykirándulók, táborozók jelentkezését. Kérésre halászati, botanikai, természettudományi bemutatót is szervezünk.

 

  • Rétimajor - Halország
  • Rétimajor - Halország
  • Rétimajor - Halország
  • Rétimajor - Halország