Akadálymentes horgászat: négy kilónyi hallal nyert a győztes

Akadálymentes horgászat: négy kilónyi hallal nyert a győztes

 

A nyergesújfalui Moczkó Béla négykilónyi hallal nyert versenyt minap a Velencei-tó partján. Messze megelőzte vetélytársait, akik hozzá hasonlóan mozgáskorlátozottak.

A Magyar Országos Horgász Szövetség szeptember 10-én, szombaton a horgász-versenysportban  érdekelt mozgáskorlátozott horgászok részére találkozót és versenyt rendezett Agárd-Dinnyésen, a velencei-tavi kirendeltségen.  
- Az országos szövetség továbbra is fontos feladatának tartja a mozgáskorlátozott horgászok tevékenységének és horgászati feltételeinek javítását - tájékoztatta lapunkat az esemény kapcsán Zellei Ágnes. Hozzátette: - Ugyancsak fontos, hogy a horgász-versenysportban is előrelépés legyen, és egyre szervezettebbé és  eredményesebbé váljon a mozgáskorlátozott horgászversenyzők szereplése.
 A fenti célok megbeszélése, közelítése volt  a legfontosabb feladat azon  a rendezvényen, amelyre a meghívott, versenyhorgászatban érdekelt mozgáskorlátozott horgászok közül összesen tizenöten neveztek be. A programban szerepelt a megbeszélés után a háromórás verseny az agárd-dinnyési csónakkikötő külső mólóján. Ott  immár a kerekes székből horgászók is megfelelő, biztonságos körülmények között versenyezhettek a két éve, 2009-ben kis ünnepség keretében   átadott két speciális, akadálymentes horgászállásnak köszönhetően.

 

Forrás: fmh.hu