Alapkőletétel a VVSI-nél

Alapkőletétel a VVSI-nél
2484 Agárd, Tópart u. 17.
 
Térképen mutat Interaktív térképen mutat
Jól haladnak az átalakítási munkálatok a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telepén. A bontás lassan befejeződik, augusztus 27-én délelőtt az új épület alapkövét tették le. A létesítmény eddigi sportközponti funkciója rehabilitációs tevékenységgel bővül. A több mint kétmilliárd forintos beruházás várhatóan jövő nyárra készül el teljesen.
Az elmúlt negyven esztendő fotóit és a jelenlegi telep helyszínrajzát zárták be abba az időkapszulába, amely az új épület alapköve mellett kapott helyet. Az ünnepélyes mozzanat és a jelképes alapozás a bontás végét és az építés kezdetét jelenti a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában. A régi szálloda és a tornaterem helyén hamarosan modern épületek várják a sportolókat, de nemcsak őket. A felújításnak köszönhetően a létesítmény sportközponti funkciója ugyanis rehabilitációs tevékenységgel bővül. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára ennek kapcsán azt mondta, egyedülálló lehetőséghez, európai színvonalú szolgáltatáshoz jutnak az új létesítménnyel a fogyatékkal élők és családjaik.
Az eddigiekhez képest a legnagyobb változást a Velencei-tavi Vízi Sportiskola elnöke szerint az jelenti, hogy a korszerűsítés után nemcsak a nyári időszakban, hanem egész évben nyitva lesz a VVSI. "A rehabilitációs és korai fejlesztési központ is az évben eddig kihasználatlan időszakokat célozza meg leginkább. Természetesen a sportolók és az újonnan befogadott parasportolók is javuló szolgáltatásokat kapnak" - mondta Deák Csaba.
A VVSI felújításával nem fejeződnek be a fejlesztések a Velencei-tónál. Mint L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára kiemelte, a következő hónapokban 791 millió forintos kormányzati támogatásból megkezdődik a partvédmű tervezése. "A Velencei-tavi Fejlesztési Tanács sikeres pályázatot nyújtott be. Ennek keretében a következő másfél évben elkészíthetjük a Velencei-tó összes kikötőjének, partvédművének, vízelvezető rendszerének felújítását. Ez fogja képezni az alapját a következőpályázatnak, amelynek keretében 15 milliárdnyi fejlesztési forrást szeretnénk hozni a tópartra."
Ami a VVSI sportolóit illeti, Angyal Zoltán, az egyesület sportszakmai igazgatója elmondta, már idén is voltak nagyszerű sikereik. A vitorlásoknál Czövek Máté, az evezősök részéről Saub Réka és Borsányi Gábor, a kajak-kenu szakágban Petkó András, Szilágyi Anett és Duró József képviselte nemzetközi szinten is remek eredményeket elérve az egyesületet. A további minőségi munkát nagyban segítik majd a most körvonalazódó és elkezdődött fejlesztések, nemcsak az agárdi telepen, hanem a sukorói északi pályán is. Agárdon a tanmedence, a tornaterem és egy modern konditerem áll majd rendelkezésre. Sukorón pedig a kajak-kenu szövetség kétszer ötvenmilliós, és az evezős szövetség ötmilliós támogatásával már eddig is történtek kedvező változások, minden további fejlesztés is elsődlegesen a fiatal spotolók érdekét szolgálja.
Forrás: szekesfehervar.hu és MTI
  • Alapkőletétel a VVSI-nél
  • Alapkőletétel a VVSI-nél
  • Alapkőletétel a VVSI-nél