Az egészségért bringáztak a Velencei-tónál

Az egészségért bringáztak a Velencei-tónál

 

Vesebetegek, orvosok, nővérek tekertek azon a kerékpáros akción, amellyel az esemény szervezői a vesebetegség, a veseelégtelenség veszélyére hívták fel a figyelmet.

 

Idén először kerékpározták körbe a Velencei-tavat a RenBikeTour keretében dialízises betegek, kezelőorvosok, nővérek és támogatók, hogy felhívják a figyelmet arra: művesekezelés mellett is lehet aktív életet élni.

A túrát május 10-én, szombaton rendezték meg, a közel 35 km-es távot biciklivel teljesítették a résztvevők. A rendezvényhez a helyszínt és a műszaki hátteret Gárdony város bocsátotta a szervezők rendelkezésre, és felszerelésekkel támogatta az akciót Pázmánd község önkormányzata is. Az Aegon Magyarország a résztvevők balesetbiztosításáról gondoskodott.
 Az eseményen közel háromszázan vettek részt, köztük 27 fő dialízisre szoruló, és 4 fő transzplantált beteg. Sok orvos, dialízist végző nővér is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ott voltak a biciklisek között a betegek hozzátartói és az akciót támogató civilek is. Az esemény egyik fő támogatója, az Aegon Magyarország 70 fős csapattal képviseltette magát.
 A túrával a szervezők a vesebetegségre, a szűrés és a gondozás fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet, valamint a vesepótló kezelések közül a hasi dialízisre, amely a beteg életviteléhez igazítva bizonyos határokon belül szabadabb életet biztosít, mint a gépi kezelés.

Forrás: V-tó