Drótszamárra fel!

Drótszamárra fel!

 

Bár az eső elmosta a kerékpárosokat az új kerékpárút hivatalos átadásáról, a tényen ez mit sem változtat. Biztonságos és szép környezetben fut az új út a Velencei-tó északi oldalán.

zombaton ünnepélyes keretek között átadták a forgalomnak a pákozdi Császár víztől, a velencei Északi strandig futó, 15,4 kilométer hosszú, korszerű kerékpárút.
   Az útavató nemzeti színű szalagját a térség országgyűlési képviselője L. Simon László, a sportért felelős államtitkár, az egykori olimpiai bajnok úszó, Czene Attila, Pákozd Sukoró és Velence polgármestere, Takács János, Mészárosné Hegyi Gyöngyi és Oláhné Surányi Ágnes, a Velencei-tó Körüli Többcélú Kistérségi Társulás elnöke, Gárdony város polgármestere, Tóth István, valamint Szipola Antal a Vitál Club SE elnöke egyidejűleg vágta át.
   Az Európai Unió négyszázmilliós támogatásával, több mint 506 millió forintból épült meg az új út. A részben bitumenes, részben térkövezett útcsíkot öt, padokkal, kerékpárállványokkal, növényekkel, tájékoztató táblákkal ellátott pihenőpont teszi színesebbé. Az út áthalad a Mészeg-hegyen és lekanyarodik a Szúnyog-szigetre is.
   A pályázati önrészt, 106 millió forintot a három település fizette, de döntő részét Pákozd állta. Az együttes szalagátvágás akár jelképe is lehet annak, hogy a tókörnyék egy egység, ahol a közös célokat csak együttes szándékkal lehet megvalósítani.
Bár a tókörüli kerékpárút hálózat még nem teljes, Székesfehérvárról és a tókörnyéki településekről már biztonságosan lehet kerékpárral eljutni hazánk gyöngyszemének bármely pontjára.

Forrás: V-tó