Egy év alatt megduplázódott a VVSI a sportolóinak száma

Egy év alatt megduplázódott a VVSI a sportolóinak száma
Agárd
 

Az eddigi három helyett immár négy szakosztálya van a Velencei-tavi Vízi Sportiskolának – derült ki a sportklub agárdi telephelyén szombaton megrendezett velencei-tavi vízi- és turisztikai évadnyitón.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztériuma szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke megnyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy egy évvel ezelőtt feleannyi sportoló volt jelen az évadnyitón, mint idén. Hozzátette: a gárdonyi iskolával közösen sportiskola kialakításán dolgoznak, hogy a mindennapi oktatás szerves részévé tegyék a vízi sportokat.

Emlékeztetett rá, hogy a verseny- és tömegsport mellett kiemelten fontosnak tartják a rehabilitációt. Célul tűzték ki, hogy uniós források felhasználásával a velencei-tavi sportolás minőségét javítsák, és egyúttal lehetőséget teremtsenek a fogyatékossággal élőknek vagy súlyosan beteg embereknek a vízi sportok kipróbálására.

L. Simon László, a térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte: egy év alatt a sportolók létszáma 150-ről 300 főre nőtt. Az evezősök, a vitorlázók és kajak-kenusok után mostantól sárkányhajósok is versenyeznek a VVSI színeiben, de további szakágak felé is nyitni szeretnének. Reményét fejezte ki, hogy a tendencia folytatódik és a környékbeli diákok mellett a fehérváriak is a Velencei-tóhoz járnak majd sportolni.

A velencei-tavi vízi sport jövője

Célul tűzték ki a rossz infrastruktúra fejlesztését. Idén 12 millió forintból új sporteszközöket vásároltak: 13 kajak, két vitorlás és két evezőshajó segíti ezentúl a sportolók felkészülését.

Soltész Miklós a tavalyi évadnyitón jelentette be, hogy a jövőben sport-, rehabilitációs és turisztikai célokat szolgálna a Velencei-tavi Vízi Sportiskola. Kiemelte: olyan, Európában egyedülálló, egész évben használható fejlesztőkomplexumot hoznak létre, amely egyszerre nyújt lehetőséget az élsportra, a tömegsportra és a fejlesztési célú sportolásra.

Deák Csaba, a VVSI-t üzemeltető Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője akkor elmondta, hogy a komplexum nagy nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lehet.

Idén januárban közölte L. Simon László, hogy a kormány kiemelt projektté nyilvánította az agárdi telephely fejlesztését, valamint rehabilitációs és koraifejlesztő-központtá alakítását. Jelezte, hogy az állami tulajdonú komplexum fejlesztésére 2,25 milliárd forintot szánnak. A beruházás segítségével a jelenlegi létesítmények teljes felújítása és kibővítése valósul meg. Emellett a partszakasz egy részét átépítik, valamint a fogyatékkal élők számára új kiszolgáló épületeket létesítenek.

Forrás: nmo.hu

  • Egy év alatt megduplázódott a VVSI a sportolóinak száma