Fejlesztések az Agárdi Gyógy és Termálfürdőben 2007 óta

Fejlesztések az Agárdi Gyógy és Termálfürdőben 2007 óta
Agárd
 

Az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő saját lehetőségeinek keretein belül 6 évvel ezelőtt minden lehetséges eszközt felhasznált a vendégforgalom, illetve a bevétel növelését célzó beruházások megvalósítására, a szolgáltatások bővítésére, valamint a színvonal növelésére.

Ezt a fejlesztési ütemet folytatva fokozatosan került sor a fürdő arculat váltására, hiszen az egyik legfontosabb eszköznek a minőségi kiszolgálás folyamatos biztosítása mellett, a létesítmény fejlesztését, a szolgáltatások bővítését tartották, és tartják a továbbiakban is.

2007-ben a régi körmedence és a szauna blokk került kialakításra, majd 2008-ban a nyári szezon kezdetére a régi játszótér mellé egy új kalandpark épült, hogy a gyermekes családoknak az egész napos itt tartózkodásra okot adó szórakozási lehetőség biztosítva legyen.

Sor került a fürdő udvarának füvesítésére, parkosítására, öntözőrendszer kiépítésére. A nyári szezon kezdetére új színvonalas vendéglátóhelyek létesültek. Még ebben az évben került sor a fürdő mellett található kemping korszerűsítésére is.

A tulajdonos önkormányzat, és a fürdő vezetése folyamatosan kereste a megoldást arra, hogy az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő a mai kor igényeit magas színvonalon kielégítő fürdővé fejlődjön, és hosszú távon versenyképes maradjon. Ennek a folyamatnak köszönhetően került átadásra 2012-ben a kültéri élmény-és gyermekmedence.

Idén nyáron a fürdőhöz tartozó hátsó területet is megnyitották a fürdőközönség számára; napernyőket telepítettek,  és új, minőségi napozóágyakkal, illetve egész napos animátorok által irányított gyermekprogramokkal várják a kedves fürdővendégeket.

Elmondható, hogy mára az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő vendégköre kiteljesedett, szolgáltatásait tekintve igazi családi fürdővé nőtte ki magát, ahol minden korosztály megtalálja saját szórakozási, kikapcsolódási lehetőségét.

2013 őszén a fürdő gyógyászata kerül felújításra, a különböző balneoterápiás kezelőhelyiségek új arculatot, egy-egy hangulatot tükröző tematika szerinti, új köntöst kapnak. Ezen kívül a fürdő szaunaszolgáltatásának minőségét növelik, kedvezve ezzel a hűvös időben melegedni vágyó, szaunakedvelő vendégek számára.

Megállapítható, hogy ez elmúlt évekhez képest ma már megduplázták bevételüket, mely nem csak az idei év, forró nyarának köszönhető, hanem egy jól átgondolt, és felépített koncepción alapuló munkafolyamatnak, hiszen mindig a vendégek érdekeit tartják szem előtt.

Eredményeikről számokban: a fürdő látogatószáma a nyári szezonban, a 2012-ben megnyitott kültéri élménymedencének köszönhetően 2011 évről 2012 évre 30,3 %-kal nőtt, míg 2013-ban a június-júliusi hónapokban az előző év azonos időszakához képest közel 20%-os látogatószám növekedés könyvelhető el. Ugyanez elmondható a kempingükre is, hiszen itt az eltöltött vendégéjszakák száma az előző évhez képest 83,2 %-al emelkedett.

  • Fejlesztések az Agárdi Gyógy és Termálfürdőben 2007 óta
  • Fejlesztések az Agárdi Gyógy és Termálfürdőben 2007 óta
  • Fejlesztések az Agárdi Gyógy és Termálfürdőben 2007 óta