Gárdony átvehette a turisztikai közönségdíjat

Gárdony átvehette a turisztikai közönségdíjat

 

A nyaralók szavazatai alapján az idei legkedveltebb üdülőhely a megye délvidékén, Rétimajorban található. Tavaly Sukoró kapta a címet, tavalyelőtt a móri városházára került a márványtábla. Gárdony az idén közönségdíjas lett.

- A magyar turizmus érdekében kifejtett kiváló üdülőhely keresése nagyszerű ötlet,  folytatandó hagyomány. Felhívni a figyelmet egy-egy vidékre, legyen az  a Velencei-tó vagy a megye délvidéke,  hozzájárul a látogatottság növeléséhez. Érdemes  visszatérni az üdülőhelyekre év közben is, hogy a megyei lap hírt adjon az eseményekről, turisztikai attrakciókról.
- Amikor eljutunk a legkedveltebb üdülőhely díjátadójához, kicsit mindig irigykedve  gondolok Veszprém megyére, mert náluk  lényegesen könnyebb egy ilyen versenyt végigvinni, hiszen van egy fél Balatonjuk - vette át a szót Elekes András,  a Hírlap főszerkesztője. - A Fejér megyei  lehetőségek szűkebbek, de már harmadik alkalommal rendeztük meg a keresést, és  sikerrel jártunk. Móron  és Sukorón is, ahol október 8-án a hivatal  - annak falán hirdeti a tábla a tavalyi legkedveltebb üdülőhely címet - szomszédságában, a sportpályán és környékén   hagyományteremtő szándékkal  megrendezzük a   Hírlap Velencei-tavat kerülő kerékpártúráját. Ha már felfedeztük, akkor népszerűsítsük ezeket a helyeket, szolgáltatásaikkal, látványosságaikkal együtt. Nagyon örülök annak, hogy Rétimajor lett az első, mert eképpen a megye déli része  is fölkerült az átlalunk megrajzolt turisztikai térképre. Persze a hely eddig is népszerű volt,   akárhányszor itt jártunk,  megtapasztaltuk, hogy  Rétimajorban  pezseg az élet. Az idén  nem a népszerű tóparti települések egyike került ki győztesen az üdülőhelyek közül, viszont  az on-line szavazáson a közönségdíjat ezúttal Gárdony nyerte el.

- részlet az fmh.hu cikkéből -

Galéria IDE kattintva!