Gárdony lett Fejér megye legkedveltebb kirándulóhelye

Gárdony lett Fejér megye legkedveltebb kirándulóhelye

 

A Fejér Megyei Hírlap évről-évre elvégzett felmérésén, melynek során a lap százezret meghaladó számú olvasóközönségét kérik, értékeljék, szerintük melyik kirándulóhely a legvonzóbb a megyében, 2012-ben Gárdony városa nyerte el a legmagasabb pontszámot.

Ezúton is köszönjük minden kedves Olvasónak , hogy városunkra szavazott.
Továbbra is bővülő szolgáltatásokkal, érdekes látnivalókkal várunk minden vendéget egész évben!

Idén hat települést teszteltek, tíz szempont alapján. A szavazószelvények eredménye szerint Gárdony 4,54-es osztályzattal magasan nyert, megelőzve Pákozdoot, Csókakőt, Csákvárt, Fehérvárcsurgót és Déget.

 

A városban tavalyelőtt a Madárdal tanösvény, a Chernel István Madárvárta, a Velencei-tavi Galéria és a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ megnyitásával, idén pedig a Gárdonyi Géza Tematikus sétány és a Rönkvár, illetve az Agárdi Gyógy és Termálfürdő új élmény és wellness medenvéjének átadásával, valamint a Nádasdy Obeliszk felújításával gyarapodott az attrakció kínálat.

A kerékpárosok és gyalogos vendégek egyaránt kitáblázott útvonalakon járhatják be Dinnyés, Agárd, Gárdony régi és új látnivalóit. A bátrabb bicajosok pedig akár tókörre is indulhatnak a közelmúltban elkészült, a tavat körülölelő kerékpárúton. Pákozdon és a környék többi településén is sok-sok élményt kínáló, újjáépült és vadonatúj látványosságokat fedezhetnek fel, mint pl. a Katonai Emlékpark nemzeti emlékhelyet, a Pákozd-Sukorói Arborétumot, az egyre fejlődő pincészeteket, házisa cukrászdáklat és még sorolhatnánk.... A vízitúra lehetőségek is wzínesedtek, ma már a a sétahajón kívül kenuval, vitorlással egyaránt bebarangolható a nádi világ, persze javasolt szakképzett vezető segítségét kérni.
A zenekedvelők a strandok és a szabadtéri színpadok színes zenei programjai közül válogathatnak egész nyáron.

A kirándulók programjukat a gyarapodó számú kiépített pihenőpontokon található festett látványtérképek segítségével, a gárdonyi turisztikai egyesület (helyi TDM szervezet) ingyenes kiadványai vagy akár a visitvelenceito.hu oldalon található interaktív térkép segítségével egyéni igényeik szerint tervezhetik meg.

A tókörnyék mára már nem csak nyáron, hanem egész évben gazdag programlehetőségeket kínál.

Forrás: www.fmh.hu