Gárdonyi "Velencei-tó kampány" óriásplakáton és az Interneten

Gárdonyi "Velencei-tó kampány" óriásplakáton és az Interneten

 

A Velencei-tó történetében először óriásplakátok hívják fel a figyelmet a desztinációra és a térség első turisztikai honlapjára, az azon megjelenő kínálatra. A gárdonyi TDM szervezet kampányának célja, hogy a desztináció kínálatára irányítsa a fővárosban közlekedők érdeklődését. Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület tevékenységeinek fejlesztése’ című KDOP-2.2.1/A-2009-0004 számú projekt megvalósításához kapcsolódóan, 2011. május 1. – 2011. június 30. közötti időszakban összesen 80 db óriásplakát kerül kihelyezésre.
A kampány során május 1-15. között 15 db, május 16-31. között 15 db, június 1-30 között 50 db óriásplakát látható a fővárosban. A kampány üzenete: "Velencei-tó, természetesen közel!".

plakt_uszt_arculatos_vegleges.jpgeredeti_plaktterv.jpg

A TDM kültéri kampányának elsődleges célcsoportja a fiatal családosok, akiket elsősorban a Velencei-tó aktív turisztikai kínálata számára szeretnénk megnyerni. Ennek megfelelően készíttette a TDM szervezet a fenti (jobb oldali) plakát tervet, melyet a VÁTI sajnos nem hagyott jóvá, a pályázathoz tartozó ÚSZT kötelező arculat alkalmazását írta elő. A kreatívot átterveztettük és végül a bal oldali plakát jelenik meg a belvárosban és a Budapestre ki- és bevezető autópályák, főutak mentén, május 1-15. között 15 helyen, május 15-31. között újabb 15 helyen, valamint június 1-30. között további 50 plakáttartón.

Bp_Vrosliget_Szchenyi_Frd.jpg  Bp.JPG

A kampány üzenetének képi megfogalmazása az ÚSZT arculat miatt meglehetősen korlátozott volt, ezért a TDM elnökség úgy döntött, hogy az Velencei-tó ernyőmárka logó mellett a a gárdonyi TDM szervezet új, az Interneten május elsejétől nyilvános weboldalát hirdeti.

A visitvelenceito.hu oldal napi látogatottsága május elseje óta fokozatosan növekszik. Jelenleg napi 100 látogatás körül regisztrálunk (egy ugyanazon gépről történő, napi több rákattintást napi egy látogatásnak számítva).

A Mimézis webstat szerverének adatai május 26-án:

 mimezis_webstat_szerver_adatai_20110526.jpg

A gárdonyi TDM marketing kommunikációja a Velencei-tó térségét mutatja fel, főként az online felületre alapozva. A TDM szervezet arra törekszik, hogy az új fejlesztésű oldalon magas színvonalon szolgálja ki a látogatók érdeklődését és a Velencei-tóhoz történő utazás tudatos megtervezésére ösztönözze a felhasználókat. A honlapon jelenleg a gárdonyi Tourinform területi marketing és információs iroda és a pákozdi Tourinform illetékességi területén* levő összes olyan turisztikai szolgáltatás és látnivaló szerepel, amelynek "gazdái" a Tourinformot ellátják információkkal. A weblapon több száz turisztikai objektum, interaktív térkép, tematikus kereső modulok, ajánlatkérés, utazástervező, eseménynaptár és több TDM informatikai szolgáltatás (pl. webshop) kínál lehetőséget az egyéni utazás összeállítására, a látnivalók, szolgáltatások és termékek kiválasztására.

A TDM munkatársai a visitvelenceito.hu oldalt folyamatosan töltik, tesztelik. Néhány modul (pl. online foglalás, nyereményjáték) beállítása és dizájn elemek (pl. szolgáltatás adatlap, összetett keresés)  finomításán a fejlesztők jelenleg is dolgoznak.

A gárdonyi TDM szervezet szakmai álláspontja szerint a Velencei-tónál működő turisztikai desztináció menedzsment szervezeteknek közös turisztikai informatikai rendszert szükséges fejleszteniük. A közösen átgondolt és megvalósított, hosszú távú célokat szolgáló fejlesztés eredményeként a turisztikai honlap a Velencei-tó térsége teljes, színvonalas turisztikai kínálatát népszerűsíthetné, biztosíthatná mindazokat az innovatív, TDM informatikai megoldásokat, amelyekkel számos külföldi és mára már több magyarországi desztináció is sikeresen szolgálja ki felhasználók érdeklődését, sőt, mi több, eredményes üzleti tevékenységet folytat. Bízom benne, hogy a Velencei-tó szakmai szervezetei hamarosan az Interneten is egy irányba húzzák a desztináció turizmusának szekerét és a visitvelenceito.hu rendszert a velencei TDM szervezet partnerei is magukénak tudhatják! Ennek érdekében a gárdonyi TDM szervezet 2010-től több alkalommal közös szakmai érdekekre hivatkozva kezdeményezte a velencei TDM szervezettel közös rendszer kialakítását.

* A Magyar Turizmus ZRT-vel kötött, hatályos Névhasználati Szerződés szerint a Tourinform Gárdony illetékességi területe Gárdony, Agárd, Dinnyés, Kápolnásnyék, Nadap, Sukoró, Pázmánd, Vereb, Lovasberény, Zichyújfalu. A Tourinform Pákozd szezonális iroda illetékességi területe Pákozd.

A visitvelenceito.hu-ra szánt friss, aktuális információkat minden Velencei-tavi szolgáltatótól szívesen fogadjuk,

várjuk a Kedves Olvasók megtisztelő észrevételeit, javaslatait a kampánnyal és a weboldallal kapcsolatban

a info@visitvelenceito.hu e-mail címre.

 

Somossy Eszter

TDM munkaszervezet vezető

gárdonyi TDM szervezet

2483 Gárdony, Szabadság u. 20-22