Hullámcsúszda is készül

Hullámcsúszda is készül
Agárd
 
Ajánlatkérés Térképen mutat Interaktív térképen mutat

Jövő év májusára elkészülhet az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő külső medencéje.

A gyógyfürdő zöldterületén megkezdődött az új élménymedence kivitelezése. A városrésznek, de Gárdonynak is fontos vonzereje a fürdő, ezért is bővítik. 

A látogatók eddig egy kültéri medencében pihentek, ejtőztek nyáron, télen (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Természetes vizeink értékei mellett egyre többen vágynak arra, hogy egész esztendőben  fürdőélményhez jussanak. Hazánk gyakorlatilag fürdő-nagyhatalom, egyre több településen vannak elérhető árú gyógy- és élményfürdő-szolgáltatások. Agárdon, a gyógy- és termálfürdő a Bika-völgyben lévő kútból táplálkozik, ahonnan  58 fokos, bevizsgált, gyógyhatású víz érkezik a fürdőbe, amelyet 32-36 fokra hűtve élvezhetnek a látogatók és a beutaltak.  
A 2007-ben, 2008-ban kibővített fürdőben gyógykezelések sorát vehetik igénybe a mozgásszervi bajokkal, reumás panaszokkal, kopásokkal, nőgyógyászati problémával küszködők. Az átalakítás során a fürdő legrégebbi részén kialakított élményelemek - gyerekeknek külön elkerített részben  - már eddig is sok látogatót vonzottak.
- A fürdőnek jelentős zöldterülete van,  amelyen  jól elfér egy újabb kültéri élménymedence  a másik mellett - mondta Kraszlán György, a létesítmény vezetője.
 - A  gyógy- és élményfürdő egy nyitott és négy fedett  medencéje mellé  jövő májusra a terveink szerint  elkészül egy közel négyszáz négyzetméteres  nyitott medence, amelyben az egészen pici látogatóktól a felnőttekig mindenki talál majd élményelemet. A tervek szerint   vízköpők, nyakzuhany,  pezsgőágy -  de még sorolhatnám a különlegességeket - várja majd a vendégeket. A beruházáshoz pályázott az önkormányzat,  a közel négyszázmilliós költségű kivitelezéshez az 50 százalékot megnyerte  a város,  a másik felét saját forrásból fedezi.

A markoló, az agárdi termálfürdő kültéri élménymedencéjének területén emeli ki a földet. A város egyik turisztikai vonzereje a gyógyfürdő, ahonnan már hiányzott egy külső élménymedence (Fotó: Pati-Nagy Bence)


A napokban egy  nemzetközi ökoturisztikai tanácskozáson elhangzott a kérdés, nem hiányzik-e egy szálló a fürdő szomszédságában lévő kempingben?   Klausz Gábor  alpolgármester válaszában  elmondta, befektetőt várnak a szállóépítésre, de amíg az nem készül el, a kulturált  kempingben tudnak elhelyezkedni a vendégek. Akik más minőségű  szállást keresnek, a városban találnak négycsillagos szállodát is.

Forrás: fmh.hu