Ismét körülnéztünk a „Házunk táján”

Ismét körülnéztünk a „Házunk táján”

 

A Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület idén is megrendezte „Házunk tája” szakmai tanulmányútját 2012. június 12-én. A kirándulás az eső ellenére is remekül sikerült, ezzel is bizonyítva, hogy a Velencei-tó esőben is színes és élvezetes programlehetőségeket tud kínálni az idelátogató vendégek számára.

Szakmai utunk (study tour-unk) célja idén is az volt, hogy a velencei-tavi szolgáltatók jobban megismerhessék egymást. A kiránduláson szerzett új információk birtokában pedig saját élményeik alapján tudják ajánlani vendégkörükben a partner szolgáltatókat, ezáltal is gazdagítva a Velencei-tóhoz érkező vendégek számára kínált lehetőségek tárházát.

Kirándulásunk délelőtti programjába tartozó látnivalókat busszal, illetve az eső ellenére is nyeregbe pattanók, a Teker Bringa kerékpárkölcsönző jóvoltából biciklivel is megközelíthették. Első úti célunk a Gárdonyi Western Park volt, ahol Jónás Róbert - a park megálmodója – vezetett bennünket körbe és ismertette meg velünk a saját keze munkája által felépített Western Park kínálatát. Innen vitt utunk tovább a Grand Lovasudvarba, ahol György László látott bennünket vendégül a festőien szép és gondozott udvarban. Ezt követően megismerhettük az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő új fejlesztését, a kinti élménymedencét, illetve a többi szolgáltatásból is kaptunk ízelítőt. Megnéztük Ocsenás Kati idegenvezetésével a Gárdonyi rönkvárat és a Gárdonyi Géza Emlékházat is.

A tervezett programon kívül útba ejtettük még Lojek Géza Kaktuszkertjét, illetve a Chernel István Madárvártát is, majd egyenesen a székesfehérvári Kunos Lovarda felé vettük az irányt. Ott Kunos Csaba tulajdonos vezetett bennünket körbe birtokán, és az éppen akkor zajló Junior Öttusa EB lebonyolításába is betekintést nyerhettünk. Következő megállónk a Pákozd-Sukorói Arborétumnál volt, majd napunkat a pákozdi Lics Pincészetben zártuk egy kellemes és hangulatos borkóstolóval.

Az eddigi két „Házunk tája” kirándulás tapasztalatai alapján szeretnénk hagyományt teremteni és minden évben rendezni egy ilyen jellegű szakmai programot, hiszen mindenképpen hasznos formája a TDM tagság együttműködésének és csapatépítésének.

  • Ismét körülnéztünk a „Házunk táján”
  • Ismét körülnéztünk a „Házunk táján”
  • Ismét körülnéztünk a „Házunk táján”
  • Ismét körülnéztünk a „Házunk táján”
  • Ismét körülnéztünk a „Házunk táján”