Jól zárult az idegenforgalmi szezon a Velencei-tónál

Jól zárult az idegenforgalmi szezon a Velencei-tónál

 

Rég volt ennyire jó szezon a Velencei-tónál a strandokat üzemeltető szolgáltatók véleménye szerint. Nem csak ők, de a kempingek, panziók tulajdonosai is pozitív mérleggel zártak – összegezte a nyár tapasztalatait a feol.hu.

 Az agárdi, gárdonyi, velencei strandok idei látogatottsága mintegy 30 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest – derül ki a Fejér Megyei Hírlap online kiadásának írásából. A szállodák üzemeltetői is sokat köszönhetnek a hosszan tartó kánikulának, hiszen mintegy 10 százalékkal több volt a vendégük és azok ott tartózkodási ideje is növekedett.
   A tavat és környékét kifejezetten szeretik a holland turisták, akik elsősorban a kempingek vendégei, előfordul, hogy a lakókocsikkal már májusban megérkeznek, és az egész nyarat itt töltik – mesélte a lapnak Kovács Józsefné, az egyik kemping üzemeltetője. A szakemberek szerint összességében öt–hét százalékkal emelkedett a szállodák, vendéghelyek forgalma a nyári hónapokban. A kánikula mellett azonban egy másik fontos tényező, a Szép kártya is növelte a velencei-tavi vendéglátósok forgalmát.
   Bár csak júliusig állnak rendelkezésre a turisztikai adatok, az már most kijelenthető, hogy a főszezonban minden idők legmagasabb forgalmát könyvelhették el a szolgáltatók. Az augusztusi kiváló időjárás, illetve az augusztus 20-i négynapos hétvége is arra enged következtetni, hogy a főszezon utolsó hónapjának eredményei a pozitív trenden nem fognak változtatni – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. véleménye a feol.hu-n.

Forrás: v-to