Márton-napi Borvacsora a Bálint Boráriumban

Márton-napi Borvacsora a Bálint Boráriumban
2476 Pázmánd, Szerelemvölgy út 1026/1 hrsz.
+36 22 714 980
+36 20 209 5919
www.balintborarium.hu
info@balintborarium.hu
ESEMÉNY IDŐPONTJA
2018. november 17.,  szombat  19:00
2018. november 18.,  vasárnap  19:00

 
Térképen mutat Interaktív térképen mutat
MÁRTON-NAPI Kemencés LIBA VACSORA a Dél-Balaton legismertebb pincészetének a Konyári Pincészet boraival, és élő JAZZ muzsikával 2018. november 17 - 18. 19.00

A Boráriumunk nyitásának évétől – 2013 – Szentesi József korszak indító Márton-napi borvacsorája óta, minden év novemberében – lehetőségeink szerint – meghívjuk az adott évben megválasztott Borászok Borászát. Az idei évben sajnálatos módon az élet átrendezte a korábbi forgatókönyvet, történt ugyanis, hogy az idei évben megválasztott Borászok Borásza, Konyári János 2017-ben elhunyt. Az általa alapított pincészetet fia Konyári Dániel viszi tovább a Tőlük megszokott kiemelkedő szakmai szempontok alapján.
Az idei évben a Konyári Pincészet kemencés ételeinkhez párosított kiváló boraival várjuk vacsora vendégeinket.Az est folyamán a zenei csemegét Dr. JAZZ Acoustic jazz duó szolgáltatja

A Konyári Pincészet a Dél-Balaton egyik legismertebb és legelismertebb borászata. Jelenleg 38 hektáron gazdálkodnak, a Balatonlellétől délre található Kishegyen, Öreghegyen, illetve Szárhegyen, Bánomhegyen, Jánoshegyen és Sinai-hegyen. Ezen különleges területek mind kivételes adottságúak, magas mésztartalmú, helyenként kővel és agyaggal kevert löszös talajú, napsütötte, meleg domboldalak 150-250m tengerszint feletti magasságon.

Konyári János 2008-ban elnyerte az Év Bortermelője címet, 2018-ban posztumusz Borászok Borásza díjat.

Kiváló vörösborai a Balaton déli partjának kékszőlő-termelésének is új lendületet adtak. A Konyári Pince a tradíciók és az újítások ötvözésével mind a termőhelyből, mind a fajtából a maximumot kihozva készülnek. Boraik egyértelműen példaértékűek, és egyben bizonyítékai annak, hogy létezik a Konyári-féle vonalvezetés.
forrás: https://www.boraszportal.hu 

VACSORA MENÜ 

Előétel: 
Füstölt libamell carpaccio, őszi salátával, szőlős póréhagyma lekvárral

Leves:
Gyöngyöző liba eszencia, tépett húsával és őszi julienne zöldségekkel

Főétel:
Lassú tűzön sütött libacomb dödöllével, aszaltszilvás lilakáposztával
Desszert: 
Szerelemvölgyi szőlődzsemes panna cotta 

A program ára: 10.600 Ft/fő

Asztalfoglalás szükséges írásban: info@balintborarium.hu
info: +36 209 218 311


 

  • Márton-napi Borvacsora a Bálint Boráriumban