Tájékoztató a turisták állami horgászjegyeiről

Tájékoztató a turisták állami horgászjegyeiről
2484 Agárd, Tópart u.
+36 22 700 018
+36 22 700 012
Fax: +36 22 700 020
http://www.mohosz.hu
mohoszkirendeltseg@gmail.com
 
Térképen mutat Interaktív térképen mutat

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye szerint május 1-jétől igényelhető a horgászok számára a turista állami horgászjegy. 

 

Legfontosabb tudnivalók a turista állami horgászjegyről:

-          Horgászvizsga és egyesületi tagság nélkül váltható,

-          90 napig érvényes, évente 1 alkalommal váltható

-          váltás kizárólag online módon

-          díja 2.000 HUF

-          egy időben csak egy horgászfelszerelés használatára jogosít

-          önmagában nem jogosít horgászatra, ez egy állami horgászati alapokmány,
           melyhez a kiválasztott vízterületre területi jegyet  (pl. napi, heti) kell vásárolni

-          a területi jegyeken a jegyet kiadó vízhasznosító feltünteti az adott vízre érvényes
           szabályokat, fogási előírásokat, melyek  esetenként szigorúbbak is lehetnek a
           jogszabályi előírásoknál.

-          Velencei-tóra napi és heti érvényességű turista területi jegy váltható. A napijegy  
           ára 3.500 HUF, a hetijegyé 14.000 HUF. Azon jegybizományosainknál lesz
           kapható, akik már igényeltek ebből a jegytípusokból. Jelenleg csak a
           kirendeltségünkön van készleten belőle.

 

Kiadó: Magyar Országos Horgász Szövetség

 

Ügyféltájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a turista állami horgászjegy olyan, magyar és külföldi állampolgárok számára, meghatározott díj ellenében, meghatározott időszakra, meghatározott szabályok szerinti horgászatra feljogosító állami horgászjegy, amely a törvény hatálya alá tartozó vízterületeken lehetővé teszi a horgászatot.

A turista állami horgászjegy 2.000 Ft, azaz kétezer forint, amit bankkártyával tud kifizetni az OTP Bank Nyrt. biztonságos, SSL protokollt használó kártya elfogadó rendszere által.

Bankkártyás fizetéskor Önt átirányítjuk az OTP Bank fizetőoldalára és a fizetés közvetlenül a Bank által üzemeltetett weboldalán történik.

A „Tájékoztató a bankkártyás fizetésről” gombra kattintva letölthető PDF fájlban az OTP Bank internetes kártyaelfogadásról szóló tájékoztatója.

A turista állami horgászjegy váltással kapcsolatos panaszok kezelésére a kibocsájtó az alábbi e-mail számot és telefonszámot üzemelteti:

E-mail: tuhir@nebih.gov.hu

Telefon: +36704360415

Tájékoztatjuk, hogy a regisztráció illetve a vizsga után a turista állami horgászjegy vásárlásától elállhat, azonban a turista állami horgászjegy díjának megfizetését követően elállásra nincs lehetősége, mivel a turista állami horgászjegy hatósági igazolványnak minősül.

Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a turista horgászjegy érvényességének időtartalma alatt megrongálódik, vagy megsemmisül az a rendszerből ismételten kinyomtatható.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a turista állami horgászjegyet váltó személyekről, valamint az állami horgász váltásától eltiltott személyekről a NÉBIH nyilvántartást vezet, mely nyilvántartás a személyes adatokat az állami turista jegyet váltó személyek tekintetében a jegy váltásától számított 5 évig megőrizheti.

Turista állami horgászjeggyel rendelkező személy egy – legfeljebb három, darabonként legfeljebb háromágú, horoggal felszerelt – horgászkészséget, valamint egyidejűleg egy darab, 1 m2-nél nem nagyobb csalihalfogó emelőhálót használhat.

A turista állami horgászjegy a váltás időpontjától számítva a 90. nap végéig érvényes.

A turista állami horgászjegy nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen az érvényességi időtartamán belül érvényes területi jeggyel jogosít horgászatra.

Tájékoztatjuk arról is, hogy a turista jegy váltását megelőzően az alapvető szabály- és fajismeretről számot kell adnia. Ez a vizsga nem egyenértékű az állami horgászjegy váltásához szükséges állami horgászvizsgával.

Ha a turista állami horgászjeggyel rendelkező személy a jegy érvényességi ideje alatt eleget tesz az állami horgászjegy kiváltása Hhvtv. 40. § (2) bekezdés szerinti követelményeinek, turista állami horgászjegyét, annak érvénytelenítése mellett, díjmentesen állami horgászjegyre cserélheti a kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságánál.

Tájékoztatjuk, hogy a turista horgászjegy váltását megelőzően nyilatkoznia kell az alábbiakról:

Halászattal, horgászattal, illetve hal fogásával (gyűjtésével) összefüggésben szabálysértési, illetve büntetőjogi felelősségét nem állapították meg, továbbá nem áll ezekből eredő korlátozás hatálya alatt, a halászattal, horgászattal, illetve hal fogásával (gyűjtésével) összefüggésben szabálysértési, illetve büntetőjogi felelősségét nem állapították meg, érvényes állami horgászjeggyel (ideértve a turista állami horgászjegyet nem rendelkezik, fogási naplóját leadta* (*kivéve az első alkalommal turista jegyet váltók, ha előtte állami horgászjegyet sem váltottak).

 

 

Forrás: http://www.mohosz.hu/allamijegy.html

 

  • Tájékoztató a turisták állami horgászjegyeiről