Továbbra is nyitva tartanak a Velencei-tavi strandok!!!

Továbbra is nyitva tartanak a Velencei-tavi strandok!!!
Agárd
 
Térképen mutat Interaktív térképen mutat
A Velencei-tó strandjai ugyan alacsonyabb vízállással, de kitűnő vízminőséggel várják fürdővendégeiket Agárdon, Gárdonyban, és Velencén!
Az utóbbi napokban futótűzként terjedtek a hírek a mediában a Velencei-tó szinte teljes kiszáradásáról. A cikkek drámai képekkel is alátámasztották, hogy a tóban egy csepp víz sincs már...

A helyzet valóban súlyos, a tó bizonyos pontjain lehet drámai fényképeket készíteni, azonban strandjaink továbbra is kitűnő vízminőséggel várják vendégeiket!!!

A strandokon az alacsony vízállásnak köszönhetően megnövekedett a sekély, a legkisebb gyermekek számára is idilli állapotokat teremtő pár centiméteres "vízmélységű" vízfelületek területe, az eddiekhez képest kicsit hosszabb sétával azonban mindenhol elérhető olyan szakasz ahol akár az úszni vágyó felnőttek is hűsíthetik magukat.

"A folyamatosan - heti rendszerességgel - végzett vízmintavételek laboratóriumi vizsgálati jegyzőkönyvei kivétel nélkül kiváló/jó vízminőségről tanúskodnak" - tudtuk meg Tihanyi Tamástól a Velencei-tó legnagyobb strandüzemeltető cégének ügyvezetőjétől.

"A rémhírekkel ellentétben és dacolva a nehézségekkel továbbra is kiváló felfrissülési és kikapcsoldósi lehetőséget teremtünk vendégeinkenk a cégünk által üzemeltetett agárdi Park, Napsugár és Tini, valamint a gárdonyi Sirály strandokon, de szívből tudom ajánlani a gárdonyi Tóparty Rendezvénystrand, vagy akár a velencei Északi Strand szolgáltatásait is! Bízom benne, hogy az előttünk álló héten várható kánikulai időjárásban mind többen választanak minket!" tette hozzá az ügyvezető.

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület

Borítókép: Tini Szabadstrand - Agárd 2022. július 28. Fotó: Tihanyi Tamás