V. Emlékparki Nyár - Kulturális programsorozat

V. Emlékparki Nyár - Kulturális programsorozat
8095 Pákozd, Mészeg-hegy Hrsz. 087
+36 30 4747 905
www.kempp.hu
kempp@kempp.hu
ESEMÉNY IDŐPONTJA
2017. június 23.,  péntek  --> 2017. augusztus 20.,  vasárnap 

 
Térképen mutat Interaktív térképen mutat
Az Emlékparki Nyár programsorozat 5. alkalommal nyújt könnyed, nyáresti kikapcsolódást a Katonai Emlékparkban.

MEGNYITÓ: június 23. péntek 17.00

Fővédnök: Vargha Tamás Honvédelmi Minisztérium Parlamenti államtitkára
Koncertet ad: MH Központi Zenekara


A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely nyári programsorozatának megnyitójára 2017. június 23-án 17.30 –kor kerül sor, aholVargha Tamás Honvédelmi Minisztérium Parlamenti államtitkára ünnepi gondolatai köszönti a jelenlévőket. Az eseményt színesíti Ismail Khayat különleges festett köveit és festményeit bemutató kiállítás megnyitása.

Ismail Khayat 1944-ben született Kurdisztánban és 53 éve foglalkozik képzőművészettel. Az alkotó műveiből Párizstól Japánon át Oroszországig és Dél-Koreáig számos országban rendeztek kiállítást, és munkáit a magángyűjtők is kedvelik. Ismail Khayat, aki egyben az Iraki Művészeti Egyesületnek és az Iraki Művészeti Szindikátusnak is a tagja. 18 órától a MH Központi Zenekarának koncertje emeli az est hangulatát és tölti be a zene az Emlékpark minden egyes szegletét. A rendezvény kültéri, az ünnepélyes megnyitóra az obeliszk mellett elhelyezett színpadon kerül sor.

Az ingyenesen látogatható koncertek alkalmával katonazenekarok „világi” koncertje valódi élményt nyújt a hallgatóságnak.
Az összművészeti fesztivál a – nagy érdeklődésre számot tevő – rendszeres, nyáresti koncertek mellett képzőművészeti kiállításokkal, könyvbemutatókkal és hadtörténelmi témájú előadásokkal várja az érdeklődőket.
 
  • V. Emlékparki Nyár - Kulturális programsorozat