Várpark és Skanzen Dinnyés

Várpark és Skanzen Dinnyés
2485 Dinnyés, Kossuth u. 17.
+36 20 928 7156
www.varpark.hu
info@varpark.hu
 
Ajánlatkérés Térképen mutat Interaktív térképen mutat
A park több mint 35 középkori magyar romvár kicsinyített mását mutatja be rekonstrukciós tervek alapján, eredeti anyagukból felépítve. Emléket állít emlékoszlopok formájában a magyar királyoknak, fejedelmeknek és kormányzóknak.

A várak parkon belüli elhelyezése nem véletlenszerű: a történelmi Magyarország térképét formázó sétányon belül, az eredeti elhelyezkedésüknek megfelelően vannak felépítve (megyényi pontossággal). 

"2012 februárjában kezdtem el komolyabban foglalkozni a Várpark megvalósításának gondolatával. Hosszú előkészítő munka előzte meg, mely magában foglalta a történelmi anyagok felkutatását, a megfelelő helyszín kiválasztását, a kivitelezés megtervezését. A célom az volt, hogy középkori magyar várakat mutassak be, egyedülálló módon. Az egyediségük abban rejlik, hogy az épületek eredeti anyagukból készültek, fából és kőből, a legvalósághűbb megjelenés érdekében. 35 vár készült el, eredeti tájolással. A várakat egy sétány övezi, mely Nagy-Magyarország formáját ölti magára, így a várak eredeti helyükön körbejárhatók. A sétányt emlékoszlopok övezik, melyek mindegyike 1-1 magyar királynak, kormányzónak, fejedelemnek állít emléket. A dinnyési Hagyományőrző Központtól néhány lépésnyire, saját udvaromon építettem fel a kuriózumnak szánt látványosságot. A makettek minden korosztály számára élményt jelenthetnek, a tárlatvezetés lehetőséget ad a történelmi ismeretek elmélyítésére."

                                                                              /Alekszi Zoltán - a Várpark megalkotója/
 
A Várpark ideális helyszín kihelyezett történelemórák tartására. Igény szerint interaktív foglalkozások igényelhetők. Ezekre várják csoportokat,osztályokat előzetes bejelentkezés alapján.

Nyitva tartás:

Április 1. és október 31. között: 9-18 óráig Pénztár zárás: 17.30

November 1. és  március 31. között szombat-vasárnap és munkaszüneti napokon 9-16 óráig. 
Pénztár zárás: 15.30

Előre bejelentkezett csoportokat (min.20 fő) hétköznap is fogadunk.  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés
  • Várpark és Skanzen Dinnyés