Velencei-tavi Hajózás

Velencei-tavi Hajózás
2484 Agárd, Tópart utca 1.
+36 30 250 2165
+36 30 271 3292
velenceitohajozas.hu
to@velenceitohajozas.hu
Facebook
Beszélt nyelvek:
Magyar
 
Ajánlatkérés Térképen mutat Interaktív térképen mutat
A március végétől október végéig tartó hajózási idényben többféleképpen is felfedezhetjük a tavat. Menetrendszerű járatok, sétahajózások, kenutúrák és sárkányhajók várják az idelátogatókat. Ismerje meg Magyarország legcsodálatosabb tavát!

A március végétől október végéig tartó hajózási idényben többféleképpen is felfedezhetjük a tavat.

Menetrendszerű járatok Agárdról indulnak a pákozdi Szúnyog-szigetre, amely a kirándulók kedvelt célpontja.

Pákozdon (Szúnyog-szigeten) 30 perces, Agárdon és Velencén 45 perces sétahajózásokra nyílik lehetőség. Kellemes hangulatú alkonyati sétahajók indulnak Agárdról és Velencéről.

Egy tavat kerülő kerékpártúra részeként is érdemes felpakolni járműveiket valamelyik hajójáratra.

Aki mélyebb benyomást szeretne szerezni a tó nádlabirintusairól, annak kenutúráinkat ajánljuk. A 1,5, 3, 6 órás, valamint egyéb, különleges vízitúráink ideális lehetőséget biztosítanak a hajóval megközelíthetetlen részek felfedezéséhez. Megismerhetjük a titokzatos úszólápokat, és a madárvilág megfigyelésére is így van a legnagyobb esélyünk.

20+1 fős sárkányhajóink bejárják a Velencei-tó összes hajózható részét. Időjárástól függően az év minden napján Gárdonyból, a Sport Beachről indulva akár kiköthetünk Velencén, Pákozd-Szúnyog-szigeten, vagy Agárdon is. Az evezés könnyen elsajátítható, a lényeg az együtt evezés élménye. A csoportokat a Velencei-tavat jól ismerő kormányosok kísérik, akik a túra folyamán bemutatják a Velencei-tó jellegzetes élőhelyeit, élőlényeit. A túra végén pedig kérdezz-felelek játék keretében elevenítjük fel a vízen elhangzottakat. A túrákhoz megfelelő méretű mentőmellényeket, evezőket biztosítunk, melyek használata kötelező. A túra közben igény szerint házi versenyeket rendezhetünk.

Új szolgáltatásunk, a H2O Akváriumház, ahol a Velencei-tó víz alatti élővilágát (halakat, szitakötőlárvákat, vízi botpoloskákat...) mutatjuk be.

Várjuk Magyarország egyik legcsodálatosabb taván!

2018-ban érvényes menetrendek letölthetők ITT!
Nonprofit társaságunk több éve hajózik a Velencei-tavon, egyik alapfeladatunk megismertetni a tó értékeit az érdeklődőkkel. Hajókirándulásaink kikapcsolódási és ismeretszerzési lehetőségeket nyújtanak diákok számára, akár iskolai kirándulás keretében, akár nyári táborozás idején.
4-7-8 személyes túrakenuink használata nem igényel vízi jártasságot. Mentőmellényt, evezőt biztosítunk minden résztvevő számára, melyek használata kötelező.
Felfedező útjainkat biológia szakirányt végzett, a tavat jól ismerő túravezető irányítja, aki az egyes állomáshelyeken természetismereti előadást tart. A kenuzás után, a megszerzett ismereteken alapuló, rövid kérdezz-felelek játék keretében a tó élővilágát ábrázoló képeslapokat nyerhetnek az ügyesen válaszolók (szakvezetett túrákra vonatkozik, GPS-es túrákra nem).
Egyaránt lehetőség van különjáratokkal és menetrend szerinti járatokkal is bejárni a tavat, de csakis különjárat esetén vállalunk – előzetes egyeztetés alapján, kívánság szerint - környezetismereti vezetést (amelynek díját a különjárat ára tartalmazza).
Óvodás csoportoknak Agárd-Szúnyog-sziget között előre megbeszélt időpontban (2018. március 25-től 2018. október 31.-ig) a hét minden napján) indítunk járatokat.
Hajóink elő- és utószezoni, valamint főszezoni menetrend szerint közlekednek. Hajójárataink Agárdról, Pákozd-Szúnyog-szigetről és Velencéről indulnak. A hajóút közben bepillantást nyerhetünk a Velencei-tó nádasainak élővilágába. Menetjegyek a hajón válthatók!
Elő- és utószezonban (2018.04.28. - 06.17., valamint 2018.09.01. - 09.30. között hétvégeken és ünnepnapokon, továbbá 2018.06.18. - 06.30., valamint 2018.08.21. - 08.26. között naponta) félórás sétahajó járat működik Pákozd-Szúnyog-szigeten, valamint 45 perces sétahajózásra van lehetőség Agárdon és Velencén.
Ha nagyobb csoporttal jönnek és szeretnének külön utakon hajózni, akkor javasoljuk különjárat bérlését. Különjárataink 2018. március 25. - október 31. között üzemelnek, a megrendelők által kívánt időpontokban. A tó minden működő kikötőjében, így Agárdon, Gárdonyban, Pákozd-Szúnyog-szigeten és Velencén is fel tudjuk venni utasainkat.
Társaságunk három motoros hajóval rendelkezik, amelyek közül a két kisebb hajó 40 fő (Gárdony hajó) és 50 fő (Agárd hajó), a legnagyobb hajónk (Nadap hajó) 100 fő befogadóképességű. Két hajónk – a Nadap és a Gárdony – zárt fedélzetű, így rossz időjárás esetén is alkalmas kényelmes hajózásra. A Nadap hajón 220V, hűtő, büfépult és mosdóhelység is található.
Ajánljuk gyermekzsúrok, esküvők, bankettek, termékbemutatók, üzleti tárgyalások, sajtótájékoztatók, csapatépítő tréningek részére.
Különjáratainkhoz – térítésmentesen és igény szerint – idegenvezetőt, látcsöveket, projektort biztosítunk.
Társaságunk három motoros hajóval rendelkezik, amelyek közül a két kisebb hajó 40 fő (Gárdony hajó) és 50 fő (Agárd hajó), a legnagyobb hajónk (Nadap hajó) 100 fő befogadóképességű.
Menetrendszerű járatainkra pihenésképpen a kerékpártúrázók is felszállhatnak. 
A tó körüli kerékpáros program színesítéseként érdemes járgányaikkal felszállni az Agárd-Pákozd (Szúnyog-sziget) között menetrendszerűen közlekedő hajójáratainkra, így egy kis kikapcsolódás, hajózás közbeiktatása után folytathatják pedálos túrájukat.Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (IV. tengely) LEADER pályázat keretében a "Vízi turizmus fejlesztése a Velencei-tavon" címen a Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. kenuparkja 2 db 4 személyes kenuval, 4 db GPS készülékkel, 150 db mentőmellénnyel,  30 db kenulapáttal, valamint weboldal fejlesztéssel és kiadvánnyal gazdagodott. A támogatás összege 2.412.600 Ft.

 

 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás
 • Velencei-tavi Hajózás