Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület • 2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • tdmgardony@velencei-to.hu

Várpark és Skanzen Dinnyés - Guinness Rekord

Várpark és Skanzen Dinnyés - Guinness Rekord

A Dinnyési Várpark és Skanzen 2014-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a kiállítás, a romvárak, a hagyományőrzés és a magyar történelem kedvelőinek nagy örömére.

2485 Gárdony-Dinnyés, Kossuth u. 17.
+36 20 928 7156
www.varpark.hu
info@varpark.hu



2014-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a kiállítás, a romvárak, a hagyományőrzés és a magyar történelem kedvelőinek nagy örömére. A Várpark és Skanzen két hektárnyi területen fekszik.

Az impozáns szabadtéri kiállítás célja az értékmentés és az oktatás. Különlegessége, hogy a parkban ma már csak romokban létező középkori magyar várak (44db) kicsinyített eredetijei láthatók, amelyek rekonstrukciós elképzelések alapján készültek el.

A park egyediségét az adja, hogy a történelmi Magyarország várait még sehol nem jelenítették meg eredeti anyagukból elkészített makettként: a kicsinyített várak, akárcsak eredetijük, kőből, téglából, fából és földből készültek. A park építője, Alekszi Zoltán találta ki és alkotta meg a világon egyedülálló anyaghű makettparkot. A Várpark anyagával az építő 2018, 2019, 2020 és 2021-ben bekerült a Guinness világrekorderek közé.


A Várpark ideális helyszín kihelyezett történelemórák tartására. Igény szerint interaktív foglalkozások igényelhetők. Ezekre várják csoportokat,osztályokat előzetes bejelentkezés alapján.

Május 1-től október 31-ig hétvégente és munkaszüneti napokon 10 és 15 óra között kézműves foglalkozások lesznek. A programok az időjárás függvényében módosulhatnak.


Előre bejelentkezett csoportokat (min.20 fő) hétköznap is fogadunk.

A Parkban automata beléptetőrendszer működik. A belépőjegyet automatából lehet megvásárolni és számlát is ott tudnak kiállítani.
Csoportos jegyvétel esetén kérjük nagy címlettű bankjegyekkel készüljenek! A jegyen található QR kódot a forgókapu jegyleolvasójának kell felmutatni, ezután hangjelzésre egyesével tudnak a park területére bejutni. A forgókapu nem akadálymentesített. Kerekesszékes és babakocsis látogatókat kizárólag egyeztetés után (info@varpark.hu) tudunk fogadni!

Nyitva tartás:

Április 15. és június 19. között minden nap: 9-18 óráig. Pénztár zárás: 17.30

Június 20. és augusztus 31. között kedd-vasárnap: 9-18 óráig. Pénztár zárás:17.30

Szeptember 1. és november 2. között minden nap:9-18 óráig. Pénztár zárás: 17.30

November 1. és április 15. között szombat-vasárnap és munkaszüneti napokon 9-16 óráig. Pénztár zárás: 15.30.Előre bejelentett csoportokat (min.20fő), ebben az időszakban is minden nap fogadunk.

varpark.hu




Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület • 2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • tdmgardony@velencei-to.hu