Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület • 2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • tdmgardony@velencei-to.hu

Pipacs porta

Romantikus szálláshely a Velencei-tónál. Mézeskalács házikó, autentikus hangulat, időutazás a múlt értékei közé, nyugalomsziget a domboldalba simulva.

8095 Pákozd, Honvéd utca 130.
+36 20 981 8776
pipacsporta.hu
koviancsa@chello.hu
4 lúd


Romantikus szálláshely a Velencei-tónál. Mézeskalács házikó, autentikus hangulat, időutazás a múlt értékei közé, nyugalomsziget a domboldalba simulva.

A Pipacs porta egy régi présház átalakításával készült valamivel több, mint egy évtizeddel ezelőtt. Építtetője Simon Ferenc Ybl-díjas építész. Az ő tervei alapján épült fel a ma Chernel István nevét viselő Madárvárta is.

A Pipacs porta a Velencei-tavi népi építészet értékeit, megoldásait szem előtt tartó építészeti megoldásokat alkalmaz: vályogfalak, nádtető, fehéren ragyogó, “aprószemű” épület, mely békés-szelíden néz a szemközti domboldal illatos lankáira és néha rákacsint a sukorói református templom hófehér tornyára. Apró ékszerdoboz mindenkinek, aki rányitja a kovácsmester készítette robusztus mégis remek ajtózárat. Odabenn ódon, hamisítatlan falusi hangulat, a régi paraszti háztartás megannyi használati eszköze vesz körül. Rég nem használjuk a gerebent, a tarkedlisütőt, a szenes vasalót, a mosófát, e tárgyak valahogy mégis segítenek letenni mindazt a terhet, szorongást, amit esetleg idehozunk, mert visszarepítenek az IDŐben, nagyszüleink, dédszüleink hétköznapjairól, küzdelmeiről, életéről mesélnek és a mai ember számára – aki fogékony erre – valami finoman áttetsző romantikus hangulatot árasztanak.

A házban alul egy teakonyhával egybeépült – mívesen méhviaszolt bútorokkal berendezett –kis szoba fogadja a betérőt, a helyiségből egyik oldalra egy pince-étkező nyílik, melyet a domboldalba süllyesztettek, megfelelő hőmérsékletet biztosítva ezzel a bornak, alkalmas helyet adva családi és baráti beszélgetésnek, borozgatásnak. A helyiségből a másik irányba egy pici, meghitt hálószobába jutunk.

A házba galériaként építettek egy második szintet, ahová létrán mászhatunk fel. A galérián 2-3 embernek jut szállás.

A kisfiam szerint a ház olyan, mint egy „hobbitlak”. A barátnőm szerint pedig olyan, mint egy mini református templom. Szerintem maga a nyugalom szigete.
A házikóban központi fűtés, állandó hideg-meleg víz van. Ez a táj ősszel és télen is hívogató, egy kiadós környékbeli séta után a központi fűtés mellé megrakhatod fával a vaskályhát és élvezheted a tűz ősi fényét és melegét. Ha bográcsozni támad kedved, találsz hozzá felszerelést. Ha bringát hozol, el tudod zárni a fészerben.

Ha egy kis kulturális élményre vágysz vagy csak rosszabb időt fogtál ki a tervezettnél, pillanatok alatt beérsz Székesfehérvárra. A Királyok Városa tavasztól őszig megszépült belvárossal,jobbnál jobb programokkal, fantasztikus történelmi emlékekkel, izgalmas múzeumokkal, gasztro és kulturális fesztiválokkal vár. Erre irányuló igény esetén szívesen készítek városnéző javaslatot. Ha épp nem tudsz csobbanni a Velencei-tóban (csodaszép lett a fehér homokos Velencei beach), meglátogathatod a székesfehérvári Árpád Fürdőt, a 4 csillagos Velence Spa-t vagy az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőt.

A Pipacs Portát azoknak ajánljuk, akik egy picit szeretnének kiszakadni a jelenből, az okos telefonokkal és ezerféle kütyüvel felgyorsított, cseppet embertelenül pörgőssé vált hétköznapokból. Azokat várjuk akik úgy érzik, hogy szükségük van a csendre, a szép tájra, a madárdalra, régi tárgyak ölelő, mesélő közelségére, akik a mai élet lassan legnagyobb kincsét , magát a szárnyas IDŐT szeretnék magukra, a párjukra, a családjukra szánni.Kategória: Vendégház

Ajánlatkérés innen

Hasonló találatok

Anikó Vendégház

8097 Nadap, Rákóczi út 14.

Az Anikó Vendégház Nadapon, a Rákóczi utcában kellemes hangulatú nádtetős vidéki szálláshelyen várja vendégeit.

Bővebben

Faházak - Park Kemping

2484 Agárd, Agárd, Chernel I. u. 51-52.

4 személyes faházak, közvetlenül a Velencei-tó partján!

Bővebben

Pákász Tanya Kemping

Chernel I. u. 54-55.

Agárdon a Velencei-tó déli partján, önálló kőházakkal, faházakkal, valamint csoportok részére két nagy épülettel várjuk kedves...

Bővebben

Eleven Apartman

2484 Gárdony-Agárd, Agárd, Alkotmány u. 11.

Apartmanunk 6 férőhelyes, 2 hálószobával rendelkezik közel a Velencei-tóhoz, az agárdi Termálfürdőhöz és a központhoz.

Bővebben

Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület • 2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • tdmgardony@velencei-to.hu