2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • +36 22 570 078 • tourinform@velencei-to.hu

Velencei-tavi Hajózás

Menetrendszerű járatok, sétahajózások, kenutúrák és sárkányhajók várják az idelátogatókat. Ismerje meg Magyarország legcsodálatosabb tavát!

2484 Gárdony-Agárd, Tópart utca 1.
+36 30 250 2165
+36 30 271 3292
velenceitohajozas.hu
to@velenceitohajozas.hu

A március végétől október végéig tartó hajózási idényben többféleképpen is felfedezhetjük a tavat. Menetrendszerű járatok, sétahajózások, kenutúrák és sárkányhajók várják az idelátogatókat. Ismerje meg Magyarország legcsodálatosabb tavát!

A március végétől október végéig tartó hajózási idényben többféleképpen is felfedezhetjük a tavat.

Menetrendszerű járatok Agárdról indulnak a pákozdi Szúnyog-szigetre, amely a kirándulók kedvelt célpontja.

Pákozdon (Szúnyog-szigeten) 30 perces, Agárdon 1 órás sétahajózásokra nyílik lehetőség. Kellemes hangulatú alkonyati sétahajók indulnak Agárdról.

Egy tavat kerülő kerékpártúra részeként is érdemes felpakolni járműveiket valamelyik hajójáratra, hajóinkon a kerékpárszállítás ingyenes!

Aki mélyebb benyomást szeretne szerezni a tó nádlabirintusairól, annak kenutúráinkat ajánljuk. A 1,5, 3, 6 órás, valamint egyéb, különleges vízitúráink ideális lehetőséget biztosítanak a hajóval megközelíthetetlen részek felfedezéséhez. Megismerhetjük a titokzatos úszólápokat, és a madárvilág megfigyelésére is így van a legnagyobb esélyünk.

20+1 fős sárkányhajóink bejárják a Velencei-tó összes hajózható részét.
Az evezés könnyen elsajátítható, a lényeg az együtt evezés élménye.
A csoportokat a Velencei-tavat jól ismerő kormányosok kísérik, akik a túra folyamán bemutatják a Velencei-tó jellegzetes élőhelyeit, élőlényeit.
A túrákhoz megfelelő méretű mentőmellényeket, evezőket biztosítunk, melyek használata kötelező.
A túra közben igény szerint házi versenyeket rendezhetünk.

Új szolgáltatásunk, a H2O Akváriumház, ahol a Velencei-tó víz alatti élővilágát (halakat, szitakötőlárvákat, vízi botpoloskákat...) mutatjuk be.

Várjuk Magyarország egyik legcsodálatosabb taván!

Érvényes menetrendekletölthetők ITT!
Nonprofit társaságunk több éve hajózik a Velencei-tavon, egyik alapfeladatunk megismertetni a tó értékeit az érdeklődőkkel. Hajókirándulásaink kikapcsolódási és ismeretszerzési lehetőségeket nyújtanak diákok számára, akár iskolai kirándulás keretében, akár nyári táborozás idején.
4-7-8 személyes túrakenuink használata nem igényel vízi jártasságot. Mentőmellényt, evezőt biztosítunk minden résztvevő számára, melyek használata kötelező.
Felfedező útjainkat biológia szakirányt végzett, a tavat jól ismerő túravezető irányítja, aki az egyes állomáshelyeken természetismereti előadást tart. A kenuzás után, a megszerzett ismereteken alapuló, rövid kérdezz-felelek játék keretében a tó élővilágát ábrázoló képeslapokat nyerhetnek az ügyesen válaszolók (szakvezetett túrákra vonatkozik, GPS-es túrákra nem).
Egyaránt lehetőség van különjáratokkal és menetrend szerinti járatokkal is bejárni a tavat, de csakis különjárat esetén vállalunk – előzetes egyeztetés alapján, kívánság szerint - környezetismereti vezetést (amelynek díját a különjárat ára tartalmazza).
Óvodás csoportoknak Agárd-Szúnyog-sziget között előre megbeszélt időpontban (Március 20-tól - október 31.-ig a hét minden napján) indítunk járatokat.
Hajóink elő- és utószezoni, valamint főszezoni menetrend szerint közlekednek. Hajójárataink Agárdról, Pákozd-Szúnyog-szigetről és Velencéről indulnak. A hajóút közben bepillantást nyerhetünk a Velencei-tó nádasainak élővilágába. Menetjegyek a hajón válthatók!
Elő- és utószezonban (04.10. - 06.21., valamint 08.24. - 09.27. között) hétvégeken és ünnepnapokon, félórás sétahajó járat működik Pákozd-Szúnyog-szigeten, valamint 1 órás sétahajózásra van lehetőség Agárdon és Velencén.
Ha nagyobb csoporttal jönnek és szeretnének külön utakon hajózni, akkor javasoljuk különjárat bérlését. Különjárataink március 20. - október 31. között üzemelnek, a megrendelők által kívánt időpontokban. A tó minden működő kikötőjében, így Agárdon, Gárdonyban, Pákozd-Szúnyog-szigeten és Velencén is fel tudjuk venni utasainkat.
Társaságunk három motoros hajóval rendelkezik, amelyek közül a két kisebb hajó 40 fő (Gárdony hajó) és 50 fő (Agárd hajó), a legnagyobb hajónk (Nadap hajó) 100 fő befogadóképességű. Két hajónk – a Nadap és a Gárdony – zárt fedélzetű, így rossz időjárás esetén is alkalmas kényelmes hajózásra. A Nadap hajón 220V, hűtő, büfépult és mosdóhelység is található.
Ajánljuk gyermekzsúrok, esküvők, bankettek, termékbemutatók, üzleti tárgyalások, sajtótájékoztatók, csapatépítő tréningek részére.
Különjáratainkhoz – térítésmentesen és igény szerint – idegenvezetőt, látcsöveket, projektort biztosítunk.
Társaságunk három motoros hajóval rendelkezik, amelyek közül a két kisebb hajó 40 fő (Gárdony hajó) és 50 fő (Agárd hajó), a legnagyobb hajónk (Nadap hajó) 100 fő befogadóképességű.
Menetrendszerű járatainkra pihenésképpen a kerékpártúrázók is felszállhatnak.
A tó körüli kerékpáros program színesítéseként érdemes járgányaikkal felszállni az Agárd-Pákozd (Szúnyog-sziget) között menetrendszerűen közlekedő hajójáratainkra, így egy kis kikapcsolódás, hajózás közbeiktatása után folytathatják pedálos túrájukat.
Hajóinkon a kerékpárszállítás ingyenes!
2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • +36 22 570 078 • tourinform@velencei-to.hu