Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület • 2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • tdmgardony@velencei-to.hu

ÖPI Vitorlástábor

ÖPI Vitorlástábor

Több évtizedes múlttal rendelkező vitorlástáborainkat ebben az évben is megszervezzük, azonban ÚJ helyszínen folytatjuk utunkat.

2484 Gárdony, Chernel István u. 51-52. (Park Strand és Kemping)

+36 30 248-73-66

https://www.vitorlasiskolaagard.hu/

Több évtizedes múlttal rendelkező vitorlástáborainkat ebben az évben is megszervezzük, azonban ÚJ helyszínen folytatjuk utunkat. Nem mentünk ám messze, a mindenki által jól ismert VVSI-től csupán pár száz méterre költöztünk a Park Strand Kempingbe. Igyekeztünk olyan helyszínt választani, ami továbbiakban is beleillik az Öpi tábor családias hangulatába, és mind a vízen, mind a parton ugyan olyan színvonalon tudjuk folytatni az oktatást, mint ahogyan azt a korábbi években már megszokhattátok. 

Cím: Park Strand Kemping, 2484 Gárdony, Chernel István u. 51-52.

Új arcokat látni a tábor első napján nagy örömöt jelent, mégis az a legnagyobb elismerés számunkra, amikor évről- évre egyre több ismerős tekintet fogad minket. Ők adják a visszajelzést arról, hogy feladatunkat jól végezzük.

Táboraink 5 napig tartanak, mert tapasztalataink szerint legalább ennyi idő kell a vitorlázás alapjainak elsajátításához. Természetesen előzetes megbeszélés alapján lehetőség van kevesebb napra is csatlakozni. Turnusainkat 8-18 éves korú, úszni tudó gyerekeknek ajánljuk.

A gyerekek oktatása mindig tudási szintjüknek megfelelően zajlik. A kezdők a vitorlázás alapjaival ismerkedhetnek meg először, illetve azok számára, akik már visszatérő Öpi táborosoknak számítanak, biztosítjuk a megfelelő kihívásokat pl.: trapézolás, nagyobb szeles vitorlázás. A mai világban mit sem érne az egész tábor, ha nem készülnének róla képek, így természetesen mind a vízi, mind a parti foglalkozások rögzítésre kerülnek fotó formájában, amelyet a későbbiekben a zárt facebook csoportunkban meg is lehet tekinteni.

Vitorlástáborainkban, ahogy azt a neve is sugallja a vízi foglalkozásoké a fő szerep. Naponta körülbelül 5-6 órát vagyunk vízen, ám nálunk a vitorlázás után sem áll meg az élet. A Park Strand Kemping területe kiválóan alkalmas az aktív szabadidő eltöltésére, pl. foci, strandröplabda, kosárlabda, vízilabda, úszás. Kihasználva a sport közösségteremtő erejét, a gyerekek számára csapatépítő céllal, különböző játékos jellegű programokkal készülünk.

Táboraink két alappillérének a családias légkört, valamint a jó hangulatot tartjuk, melyet egy fiatalos, lendületes csapat biztosít.

Sajnos az időjárást még nem tudjuk irányítani, így ha az időjárási körülmények nem alkalmasak a vitorlázásra, akkor is biztosítunk megfelelő programot (vitorlázás elmélet, csomózás, nádastúra, interaktív játékok), illetve a szálláson lévő társalgóban pingpongozhatnak, kártyázhatnak, csocsózhatnak a gyerekek.

A gyerekek oktatásáról, felügyeletéről, szakemberek, pedagógusok gondoskodnak.


Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület • 2483 Gárdony, Szabadság út 20-22. • tdmgardony@velencei-to.hu